Находки в света на модата

Личен блог на Кремена Попова

Напоследък популярност набира една интересна тенденция – да си правим татуировки посредством събрания през лятото тен. Или иначе казано да използваме разликата между натуралния ни и по-светъл вид на кожата в комбинация с по-тъмните нюанси, които придобиваме в следствие на препичането ни под слънчевите лъчи, за да си правим естествени татуировки. Има най-различни начини за прилагане на тази техника, но аз ще ви споделя някои от най-основните сред тях.

670px-Get-a-Tan-Tattoo-IntroВариант №1 е, ако имате перфорирана някаква формичка на банските или дрехите си. Може да е сърце, кръгче, звездичка или каквото друго си харесате. Там ще почернеете, а където са дрехите – няма.

Вариант №2 е да залепите някаква лепенка на определено място по тялото си, за да може кожата там да остане недокосната от слънцето. Може да бъде нещо по-мащабно или най-обикновена геометрична фигура. Изборът е изцяло ваш.

Вариант №3 е да нарисувате татуировка на тялото си с помощта на четчица и плажно масло с висок фактор. Направете си луничка, въпросителна, цвете, книжка или друга формичка с тази съвсем проста техника.

Вариант №4 ми се стори малко странен, но ще ви го споделя. Той представлява техника за тен татуиране чрез негатив. Става дума за онези ленти от едновремешните фотоапарати, когато снимките все още се проявяваха. Принципът е същият – залепвате на рамото или на друга част от тялото си парче от негатива, излизате на слънце и хващате тен. Това, което не ми харесва, при тази техника е, че на „снимката“ има прекалено много детайли в малка площ, които не знам как ще се проявят на кожата в последствие.

Е, това е. Ако се сетите за още някаква техника за придобиване на татуировки чрез тен, ще се радвам да ги споделите. Междувременно кажете как ви се струва тази интересна тенденция 🙂

Google+ Comments