Находки в света на модата

Личен блог на Кремена Попова

drehiЗдравейте, почитателки на модата и на блога ми! Разбира се, че всеки сайт с практична насоченост или статия, в която се дават полезни съвети, биха ви дал съвсем логичния съвет – да, купувайте смело, сега е моментът. Масово бутиците разпродават зимните си колекции на изключително ниски цени, защото само след седмица-две, най-много месец ще започнем да мислим за пролетния си гардероб.

Моят блог обаче е за модерната жена, за тази, която държи да бъде в крак с времето и с последните тенденции, в този смисъл не мога да ви дам подобен съвет. Точно обратното – бих ви изтъкнала няколко много основателни причини да не го правите. И да ви уверя, че евтино купените дрехи може да не се окажат толкова смислена придобивка и икономията не чак толкова голяма.

Първо, много по-практично е, ако имате някакви свободни пари в момента, да си подновите гардероба за идващия сезон с актуални дрехи от новите колекции.

Второ, колкото и пари да сте отделили за подобни покупки на сметка, не може да са чак толкова, че да запълните гардероба си от-до – като се започне от аксесоари, мине се през поли, панталони, блузи, ризи и връхни дрехи и се стигне до боти и ботуши. Ще си купите най-много две-три дрехи. Какво правим с тях, ако догодина се окаже, че нито цветовата гама на новите дизайнерски решения, нито кройките и линията не подхождат на придобивките ви. Нищо – поредните дрехи в гардероба ни, които сме обличали в най-добрия случай по веднъж.

Ето затова смятам пазаруването от сезонните разпродажби с единствен мотив защото е евтино, за не особено далновидно.

Пък и най-важното – за нас, пишещата и четящите този блог, е задължително да бъдем модерни. Не може да си позволим да се движим с една година назад. Не и в модата!

 

Google+ Comments