Находки в света на модата

Личен блог на Кремена Попова

Слънцето грее все по-силно и ни напомня, че лятото е тук в пълния си блясък. Колко и да ни е приятно да има слънчеви лъчи, понякога ни пречат и искам да се предпазим от тях. Слънчевите очила са едно най-добрите средства. Точно заради тяхната голяма приложимост са се превърнали в задължителна принадлежност на всеки човек, а модната индустрия се е възползвал от този елемент.

При мен употребата на слънчеви очила е задължителна, тъй като очите ми не могат да поемат слънчевата светлина и започват да сълзят. Поради тази причина е много важно стъклата и рамката не само да са красиви, но и удобни, и да дават достатъчна защита. Изборът ми винаги е бил тъмни стъкла със задължителен висок UV фактор и метални рамки, тъй като от пластмасовите ми се изпотява лицето.

В момента повечето оптики с висококачествени очила разполагат с изгодна промоционална оферта. Могат да се закупят два чифта на цената на един, разбира се, на този с по-високата стойност. Така че ако сте решили да се сдобивате със слънцезащитни очила, сега е времето. Аз вече се запасих и знам, че ще имам за няколко години напред.

Тъй като отделям такова голямо внимание на очилата, не мога да си обясня как някои хора си ги купуват като аксесоар. Да, ако е за фотосесия или нещо еднократно – защо не. Но ежедневното носене на стъкла, които са изработени от пластмаса, не само няма да предпази очите, но може и да увреди зрението.

Без съмнение да украсиш лицето и визия си с чифт слънчеви очила си е много свежо, но преди модата, трябва да се помисли и за здравето. Моят съвет е да отделите малко повече финанси или да следите за атрактивни промоции, за да се сдобиете с високкачествени очила. Повярвайте ми, те ще ви предпазват, а прецизността дизайнът им ще придаде добавена стойност на стила ви.

Google+ Comments