Находки в света на модата

Личен блог на Кремена Попова

ushankiИстинската зима като че ли тази година малко закъсня и макар синоптиците да спорят дали и кога точно ще дойде, опитът сочи, че няма как да ни се размине. Затова най-добре да сме подготвени. А какво по-важно за студените зимни дни от топла и красива шапка. Няма спор, че моделът, за който днес ще става дума, има редица неоспорими достойнства – топли даже и при много минусови температури, защитава ушите от вятъра, може да се носи независимо от възрастта, а благодарение на разнообразието от модели, които предлага пазарът, може да се носи на практика с всякакъв вид връхни дрехи – от спортно яке до строго палто.

За настоящия моден сезон дизайнерите са отдали предпочитанията си на комбинираните модели, в които подплатата е от мъхова кожа, а горната част – от най-разнообразни материали: деним, лицева кожа, туид, различни лакови и релефни текстури, даже и плетени материи. Разнообразие цари и при десените – като се започне от монохромните модели в най-различни цветове и се стигне до разнообразие от щампи с ивици, клетки и абстрактни рисунки.

От цветовете модерни ще бъдат естествените тонове – черно, кафяво и сиво. Редица дизайнери предлагат шапки с рисунки на животни, други – весели модели от изкуствена кожа в неутрални цветове, които органично се съчетават с ярки оттенъци.

Както казах вече, ушанката е универсален фасон, който добре пасва на различни стилове облекло. Все пак, за да поддържате един хармоничен образ, е добре да следвате някои правила: обемни шапки от естествена мъхова кожа е добре да се съчетават само с класни дрехи, иначе тези, изпълнени от лицев материал, може да сложите на практика с почти всичко. Добре е да следите за това основните ви аксесоари, ако не в еднаква, то поне да са в съвместими цветови гами. Макар че стилистите позволяват шапката да бъде съобразена само с цвета на връхната дреха.

Google+ Comments