Находки в света на модата

Личен блог на Кремена Попова

Модният календар за 2020 г. претърпя големи промени в резултат на кризата. Отменени събития, предавания на живо, промени във формата и дори самите колекции. Но въпреки това индустрията се преоткрива, както никога преди. Точно затова зимният сезон ще бъде подвластен на аксесоарите и по-точно на шапките.

За да направим визията си по-шикозна, особено през по-студените дни, е необходимо да заложим на шапката. Модните диктатори препоръчват това да е „скъпоценната“ шапка, свързана с парижката естетика – барета. Тя може да бъде носена с по-ежедневни дрехи като дънки и пуловер или пък да се заложи на по-стилни линии. Едноцветна или пък с различни цветове, най-често от вълна – това е идеалният вариант, на който може да заложим.

Вълнена шапка с широки периферии е перфектно допълнение към така нашумелите дрехи от овча вълна или кожа. Тя се задържа в модните среди вече повече от 5 години и продължава своя апогей. Нейна подобна версия, която достойно я измества, е каскетът. Със своите разновидности от цветове и материи е предпочитан аксесоар, който допълва не само уличния, но и по-елегантния стил.

Шапката тип „кофа“ или както в България я наричат „идиотка“, продължава да прониква в гардероба на тези, които знаят повече за модата. Този сезон може да се срещне във всички тъкани: кожа, памук и дори трикотаж. Едновременно бунтарска, но и много шик, придава блясък и акцент на всеки моден шедьовър.

Тюрбанът и лентата за глава още поддържат високите си позиции в модните среди и са често предпочитани. Малко по-ексцентрични, те са екзотичната нотка, която придава уникалност. Не малко са и дамите, залагащи именно на подобно излъчване.

Затова ви съветвам, когато се съмнявате в кой аксесоар да инвестирате, изберете шапката. Те не са единствено красиви допулнения върху косата. Както Dior потвърди със своята колекция есен/зима – те са задължителни.

Google+ Comments