Находки в света на модата

Личен блог на Кремена Попова

И новият сезон предложи голямо разнообразие от форми, разцветки и материали при летните обувки. А когато разнообразието е огромно, изборът винаги е изключително труден. Затова ще ви запозная с най-популярните модели, които предлага сезонът.

Една от водещите тенденции през лятото на 2013-а стана използването на изкуствени прозрачни материи и материали при изработката на дрехите и обувките. Дизайнерите определено имат предпочитания към обувки с прозрачни токчета и с прозрачни върхове. Краката в тях изглеждат доста необичайно, затова тази прекомерна откритост често плаши представителките на нежния пол и ги възпира от подобна придобивка.

Другата тенденция – сандали от лъскава кожа – ни е позната още от пролетта и началото на лятото. Те са изработени от металически блестяща кожа в злато, платина или сребро, така че няма как новият ви чифт обувки  да остане незабелязан, където и да се появите.

За лятото един от главните стремежи на моделиерите е бил да направят обувките възможно най-изящни и удължаващи дамския крак. При обувките това те успяват да постигнат с острия връх, а при сандалите – с множество фини, почти невидими каишки. Ако при старите подобни модели имаше множество каишки и катарами, в новите колекции количеството им е сведено до минимум – една през пръстите и една, обхващаща глезена, са напълно достатъчни. При подобна покупка обаче трябва да бъдем особено внимателно – защото краката се чувстват не особено стабилно и стегнато и често може да се стигне до навяхвания и растежения.

Обувките на токчета и танкетите са красиви, но за дълго ходене те са абсолютно непригодни. Когато ви се налага да сте дълго време на крак, най-добре е да слезете на нивото на реалния си ръст и да се обуете с много популярните и през този сезон модели с абсолютно равно ходило. Разнообразието при тях е наистина впечатляващо.

За активните жени и тези, които искат да съхранят момичешкото си излъчване и имидж, са спортните сандали. Те се отличават с изключително опростен дизайн като обикновените, но са с широка платформа и с множество катарами. Ако трябва да сме честни, тези модели съвсем не са от най-женствените, но пък са идеални за летните месеци, изпълнени с много движение, екскурзии и разходки сред природата.

Google+ Comments