Находки в света на модата

Личен блог на Кремена Попова

Рано пиле рано пее, е казал народът. Е, когато информираш за тенденциите в модата задължително трябва да си от категорията на ранните пилета. Това е и причината в разгара на зимата да пиша за роклите, които ще бъдат актуални през пролетните и летните месеци.

Ще пропусна постулатът, с който винаги започвам темите от този раздел, че роклята не трябва да отсъства от нито един дамски гардероб, и ще започна по същество.

rokliДизайнерите са се погрижили за това, жените да се чувстват романтични, нежни, желани, и са заложили на шифона и на флоралните мотиви. Моделите ще бъдат изпълнени основно в светли и меки цветове, меки ще бъдат и тъканите. Това съчетание безспорно ще позволи женската фигура да се представи в най-добрата светлина, да се подчертаят естествените й извивки. Покрай това, но в значително по-малко количество, ще има и ярки тонове.

В новия сезон ще бъдат актуални роклите в карамелено пастелни тонове. Те могат да бъдат изпълнени в най-различни кройки – както в лаконичен елегантен стил, така и в по-пищен романтичен. Дизайнерите не са подминали и доста популярните в предни години бледорозови, светлозелени, светловиолетови и лавандулови оттенъци.

Водеща тенденция само след няколко месеца ще бъдат и роклите ризи. В новите колекции те присъстват, изработени от атлаз, туид, сатен, коприна и памук. Всички тези материи прекрасно подчертават женствеността и сексапила. За да се подчертае линията на талията, специалистите препоръчват като основен аксесоар не само за този модел – колани в различни варианти. А главен декоративен елемент на този фасон ще бъдат джобовете – в цялото разнообразие, което е възможно и в огромни количества.

Модерни ще бъдат и дрехите, в които са съчетани различни платове и десени. Това, което се вижда от модните подиуми, е, че те изглеждат доста интересно и стилно.

Засега толкова – все пак това е само зимна прелюдия към лятна тема. Пък и си мисля, че при тази част от дамския гардероб новините предстоят. Знаете, че дизайнерите й отделят огромно внимание. И нищо чудно най-интересните творчески хрумвания да са още в главите им.

 

Google+ Comments