Находки в света на модата

Личен блог на Кремена Попова

rokliЛегендарният британски дизайнер Брус Олфийлд обичал да казва, че модата преди всичко е облагородено развитие на вече съществуващи идеи. Нищо по-различно и през новия моден сезон. Дизайнерите отново се обръщат към роклите и им дават цялата си любов и внимание, доказвайки за пореден път, че това е една от най-важните части от дамския гардероб.

Затова няма нищо чудно в това, че в колекциите срещаме вече познати ни модни тенденции, но в съвършено нови интерпретации. Например в модата отново се върнаха плисетата и роклите от деним. Силни позиции удържа и спортната тема, която намира значителен отзвук в новите модели. Роклите в пастелни оттенъци се съревновават с тези в сочни цветове, а едноцветните – с тези с принтирани рисунки.

Какво ни чака през следващите месеци?

Само преди няколко сезона в модния свят триумфално се завърна роклята риза. През лятото и пролетта обаче тя ще стане истински хит и ще намери почетно място в топ листите на всички уважаващи себе си и модата жени. Този модел е изключително удобен и практичен и благодарение на своята кройка стои добре на всякаква фигура.

Моделите с кокетни яки и ръкавели в контрастни нюанси също ще продължат да бъдат в пика на своята популярност. Но ако в предишни сезони се отдаваше предпочитание на строги, тип ученически, рокли в черни оттенъци, заимствани от гардероба на героинята на Катрин Деньов от филма “Дневна красавица”, то сега мрачното настроение ще се смени от ярка цветова гама.

За няколко сезона плисеровката като че ли се изгуби от погледите ни, сега обаче тя отново е в тенденцията. Дизайнерите обаче препоръчват да заложим не на дълги плисирани поли, а на женствени модели, в които плисеровката има по-декоративен характер. Просто и ефектно.

 

 

Google+ Comments