Находки в света на модата

Личен блог на Кремена Попова

jeninad55Така се получава, че стилът и външният вид за жените над 55 вече не са приоритет. Като че ли на първо място идват грижата за здравето, за внуците и т. н. За щастие днес индустрията за красота достигна впечатляващи резултати и жените имат все по-големи възможности да останат млади, привлекателни и елегантни много дълго. И като че ли повечето представителки на красивия пол знаят – красотата след една определена възраст е плод на упорит и систематичен труд.

Затова съветът, който мога да дам на дамите, достигнали възрастта, в която си мислят, че външността няма значение, е: не се претоварвайте с домакинска работа, отделяйте време за себе си и не забравяйте, че преди всичко сте жени, а после съпруги, майки, баби и т. н.

Затова темата на днешния материал е как трябва да изглеждат роклите за дамите, попрехвърлили петдесетте. Като правя важното уточнение, че съвсем естествено няма закони, които да забраняват на по-зрелите жени да носят рокли като на дъщерите си – стига начинът, по който изглеждат, и фигурата им да им го позволява. Защото маниерът на повечето жени да се обличат в безформени рокли, напомнящи повече на расо, също е неразбираем.

Но и да носиш ултрамодерни дрехи без оглед на годините и състоянието на фигурата, също е стратегия, обречена на пълен провал.

Класика, умереност и елегантност – това са трите ключови думи, които трябва да се следват. При избора на разцветки, естествено трябва да не се забравя, че светлите тонове по правило прибавят обем – а няколкото излишни килограма така или иначе са чест спътник на възрастта. Но благородните оттенъци – шоколадово, бордо, синьо – са друга работа. Черното безусловно е универсален вариант, въпреки това трябва да се помни, че е коварен цвят – често дава на лицето неприятен жълт оттенък.

За предпочитане са едноцветните рокли със сдържана кройка. Разбира се, че кожата на една зряла дама се отличава от тази на едно младо момиче и това не трябва да се игнорира. Затова роклята трябва да бъде достатъчно закрита. Съвсем спокойно може да разкрива ръцете до лактите и краката до коленете. От дълбоки деколтета, минирокли и рокли без ръкави е добре да се въздържате. Само така ще достигнете оная класност, към която по принцип трябва да се стремят дамите, още повече след петдесет.

 

Google+ Comments