Находки в света на модата

Личен блог на Кремена Попова

Роклите поначало са онази дреха от дамския гардероб, която в най-голяма степен олицетворява красотата, елегантността и изяществото на представителките на нежния пол. Затова и дизайнерите по правило влагат най-много енергия и страст именно в тази част на своите колекции. Какви са акцентите в новите пролетно-летни колекции?

Накратко – ярки цветове и изобилие от декорации, феерична структура на платовете, обикновеност на линията и на моделите.

При избора си на материи диктаторите в света на модата са заложили на голямо разнообразие, но сред него доминират изисканите и прозрачните материи: сатенът със своята поразяваща гладкост и гланцов блясък и шифонът с фееричността и безтегловността си.

Flowing-One-Shoulder-Floral-Long-Formal-Dress-2013

Елементите, които доукрасяват роклите и на които са заложили водещите стилисти, са драперии и дантели, бродерии, цветя, набори, рюшове, панделки, ресни, пайети, пера, кристали сваровски  – въобще може да се каже, че са били доволно щедри по отношение на детайлите и декоративните елементи.

Съвсем логично при тази пищност на украсяването в новия моден сезон простите и обрани кройки и модели са популярни както никога досега. Дължините са доста разнообразни и варират от над коляното до ретро моделите с дължина под коляното и до средата на прасеца. Три са думите, с които може да се обобщи линията, която следват роклите в каталозите на най-големите в модата – лаконичност, безупречност и елегантност.

Посоката, която следват десените, също е доста интересна – повечето от стилистите залагат на ефектни и съдържателни десени за сметка на обраността на модела. Раираните модели или десенът с рицарските доспехи на Долче и Габана са еталон за творческа фантазия, каквато можем да намерим в изобилие и при другите водещи модни къщи.

Dolce-Gabbana

Цветовата палитра на дамските рокли през лятото на 2013 година също ще е доволно богата – популярни ще бъдат лилаво, синьо, жълто, изумрудено синьо, неоновите цветове, бяло, бежово, кафяво, черно, а също така и класическата комбинация между бяло и черно в различни десенови вариации.

Като цяло ключовата дума е разнообразие – от което ще има за вкуса на всяка жена.

Google+ Comments