Находки в света на модата

Личен блог на Кремена Попова

Има едно известно американско предаване с водеща и по идея на супер модела Тайра Банкс, в което момичета се състезават да станат новият супер модел на Америка, в различни предизвикателства.

Започвам с описанието на това риалити предаване, не поради друга причини, а защото то по много добър начин представя индустрията и това колко жестока е тя към самоличността, идентичността и самочувствието на тези, които са решили, че искат да се занимават с нея.

В това предаване се развенчават много от митовете, за това, че тази професия е лесна – седиш си там и някой те снима. Всъщност се оказва, че никак не е лесно да пресъздадеш с тялото си позата, която ще е най-подходяща за конкретната марка, продукт, настроение на фотосесията.

Това е един цялостен процес от завършен професионалисти, които се занимават с грим, фризурите, облеклото и въобще цялостната визия на момичетата. А да не говорим за фотографите, които трябва да са истински артисти, за да могат да изкарат от моделите най-доброто, на което са способни, за да изпълнят задачата си.

Защото все пак това е индустрия не за милиони, а за милиарди долари, в която професионализмът е от особено значение и нищо посредствено не може да се допусне, защото конкуренцията ще ги смачка. Ето защо напрежението е огромно, а хората – груби и безкомпромисни.

Google+ Comments