Находки в света на модата

Личен блог на Кремена Попова

Няма как да пренебрегнем факта, че аксесоарите и бижутата винаги допълват тоалета на една стилна жена. Важно е да се носят с мярка, както и да ги подбираме внимателно.

Прави ми впечатление, че в последно време се появяват повече места, на които се продават ръчно правени бижута. И докато сме все още на лятна и почивна вълна, нека да допълня, че именно на морето има най-много хендмейд аксесоари, които можете да разгледате. Малките морски магазинчета и сергиики изобилстват от гривнички, обеци, герданчета, пръстени и какви ли още не дрънкулки, обсипани в мидички, камъчета и т.н.

Много са сладки, но точно такива ръчно правени бижута трябва да се носят на подобаващи места. Някак си не ми се връзва след отпуската да отида на работа с миди около врата си. Затова внимавайте и действайте обмислено, когато става дума за подобни аксесоари.

handmade2Има и още един важен фактор, на който искам да обърна внимание. Внимавайте от какъв материал са изработени тези аксесоари. Женската кожа по принцип е по-чувствителна и понякога се дразни или възпалява от дадени метали. Знаем, че има дами, които не могат да носят обеци, които не са златни или сребърни. За тях е почти изключено да си купят обеци от морето, защото те в най-добри случай са с основа от медицинска стомана. Затова винаги питайте продавача по този въпрос! Не бихте искали да си купите нещо, което след това да не можете да сложите без да се изприщите, нали?

Между другото има много красиви и стилни ръчно правено бижута, които не са от морето и поред мен си струва повече да притежаваш такива. Те се намират малко по-трудно, бутикови са и съответно са по-скъпи, но с тях ще блеснете по-силно и по-трайно. Вижте например обеците на тази снимка, ефектни са, нали?

Google+ Comments