Находки в света на модата

Личен блог на Кремена Попова

В средата на октомври в кубинското посолство бе представен един нов продукт за лечение на рак, благодарение на който вече има излекувани от най-страшната болест у нас. Нарича се Видатокс и е дело на кубинската фармацевтична компания Лабиофам. Основната съставка в лекарствения продукт е отровата от син скорпион, който може да бъде открит единствено в Куба.

IMG_4969Познавам хора, които са ходили чак до Куба, за да се сдобият с това лекарство, и които са ми потвърдили, че е ефективно, затова реших да го представя и в блога ми. България ще е първата страна  в ЕС, която ще позволи свободната му продажба, което е радостно предвид това, че обикновено се бавим с подобни нововъведения, от които реално зависят животи.

Лекарството бе представено у нас в кубинското посолство, като на пресконференцията присъствали посланикът на Куба – Н.Пр.Тересита Капоте, д-р Фабио Линарес и Мариела-Маргарита Гевара Гарсия – директори в лабораториите на кубинската компания, произвеждаща лекарството, Елена Банова – председател на фондация Неогенезис, издателят Светльо Кантарджиев, много медици, журналисти и други.

Освен, че унищожава ракови клетки, лекарството има много добър болкоуспокояващ и противовъзпалителен ефект и според Д-р Линарес и д-р Гарсия, то може да се препоръчва и на пациенти в летална фаза на болестта, защото не само ограничава болката, но и повдига общото настроение, което от своя страна подобрява качеството на живот на болния.

Лекарството ще се предлага у нас от фирма към фондация „Неогенезис“, начело с Елена Банова, която се бори с коварната болест вече за втори път.  У нас диагнозата „рак“ в прекалено много случаи, поради множество причини, означава преброени дни… дано това лекарство промени нещата.

Google+ Comments