Находки в света на модата

Личен блог на Кремена Попова

Някои от нас предпочитат елегантните рокли, други – строгите костюми, трети екстравагантните мини поли, но едва ли има жена, която да няма в гардероба си поне един чифт дънки. Въпреки че дънките присъстват вече почти столетие в дамския гардероб, те като че ли с всеки изминал ден стават по-актуални – тези практични панталони, подчертаващи идеално достойнствата на фигурата, са предпочитано облекло не само за млади момичета, но и за по-зрели жени. Затова ми се иска днес да ви запозная с актуалните тенденции, които налагат дизайнерите, защото всеки сезон идва с нещо ново.

В новите есенно-зимни колекции се забелязва едно оттегляне от моделите с ниска талия. Тези модели вече са остарели и нито една световноизвестна марка не ги включва в колекцията си. Налагат тесните еластични дънки, които бяха модерни преди 20-30 години, но се завръщат с висока талия. Поради своята простота и минимално присъствие на детайли, този модел дънки предлага много варианти за съчетание с горна дреха. Завръщайки се в класическата кройка, дизайнерите бележат и завръщане към традиционните цветове на денима.

На мястото на цветните дънки, които бяха модерни миналия сезон, сега идват спокойното светлосиньо, светлосиво, тъмносиньо, бежово и черно. Въпреки това, като алтернатива на цветните дънки от миналата година някои модни къщи предлагат дънки, украсени с щампи. Продължавайки темата за женствеността, някои дизайнери предлагат дънки с грациозен женствен силует, с акцент върху талията – много високо разположена. Тези дъни идеално се съчетават с класическа бяла риза и обувки на висок ток и са подходящи дори и за по-официални случаи. А за любителките на по-небрежното облекло в колекциите продължават да присъстват и така наречените гръндж модели – с дупки, протърквания и големи джобове. Добре е горната дреха, с която ще съчетаем този тип дънки, да е по-семпла – класическа риза или пък спортна жилетка.

Google+ Comments