Находки в света на модата

Личен блог на Кремена Попова

set of cosmetic makeup productsВ съзнанието на потребителя цената често е определящ фактор за качеството на избирания продукт. Особено когато говорим за козметика и средства за разкрасяване няма как всяка една жена да не си признае, че поглежда скришом или не толкова скришом към цената на закупуваната стока. Позволете ми да ви докажа обаче, че по-голямата сума, която заплащаме, не винаги означава по-добро качество.

До скоро си купувах само скъпи спирали за очи. Давах по минимум 20 лв. всеки пък с надеждата да намеря онази спирала, която ще удължава, разделя и подчертава миглите ми, но без да ги слепва и да е постоянно размазана. Търсех онази спирала, която ще придава на очите ми естествено подчертан вид и честно казано не се интересувах много по колко плащам. Продължавах да търся и да изпробвам различни скъпи марки, с извити, прави и криви четцчити, силиконови и несиликоновови и т.н., но все не оставах достатъчно удовлетворена. Разбира се, че ефект имаше, но той не беше толкова задоволителен, колкото моят вкус изискваше.

Споделих проблема си пред една приятелка и тя ме посъветва да изпробвам нейната спирала. Продуктите на тази марка, Alverde, се водят био козметика и са по-евтини отколкото други марки в магазините. Спиралата, която ме посъветва да си купя моята приятелка, e не повече от 6-7 лв., със силиконова и извита честчица. Какво да се прави? Купих си я, изпробвах я и да ви кажа… оказа се, че съм много доволна от ефекта й. Понякога след първото й нанасяне повтарям „ритуала“, след като първият слой е изсъхнал и ефектът е още по-добър. Няколко дни, след като започнах да използвам тази спирала, колежка на работата за първи път ми направи комплимент, че миглите ми днес изглеждали изключително дълги. Останах приятно изненадана и доволна от този коментар.

Така че, скъпи читатели, за мен този пример е явно доказателство, че най-скъпото не винаги е най-качествено. Понякога то е чисто и просто най-рекламирано.

Google+ Comments