Находки в света на модата

Личен блог на Кремена Попова

През зимата на 2014 г. в макиажа цари смесица от различни епохи, стилове и цветове. Е, и за да ви ориентирам в това разнообразие, днес ще очертая някои от водещите тенденции.
Първата е известна под името nude face. Голотата в грима не цари за първа година. Но през този сезон гримьорите са решили да й дадат една нова битност, връщайки модата на аристократичната бледност. Главна роля в тази тенденция играе идеално белоснежната кожа, като при дамите от 18 век. Очите и миглите са само загатнати, като специалистите съветват това загатване да стане с леко тониране. Цветният акцент е позволен само за устните – при това доволно семпъл, светлорозово червило или гланц.
Във вторият вариант на nude face са добавили руж. На фона на бледата кожа руменина от хладни оттенъци освежават образа. Подобен ефект показаха на различни форуми за красота гримьорите на Stella McCartney, Chanel и Valentino.
Третият вариант си е неостаряваща класика: бледи и нежни тонове, малко спирала за мигли, гланц за устни.
Особено популярен е и възроденият от 60-те години стил, или макиаж котешки очи. За да се превърнете в жената котка, е необходимо изравните релефа на лицето с помощта на основа, след това – тена, и после с молив или туш да нарисувате дебела линия по целия клепач и да повдигнете външния ъгъл на очите така, че да се получи линия, паралелна на веждите. Същото може да се направи и на долния клепач и да се свърже с линията на горния, като върховете им се съединят в крило, но не е задължително. Устните при такъв грим е добре да останат напълно естествени. Такъв стил, приличащ на котка или пък на египетска царица, показаха Dior, Emilio Pucci, Salvatore Ferragamo.
Също така популярен, но от тази година, са и линиите, които украсяват само долния клепач. Те могат да бъдат нарисувани не само с молив, но и с различни цветове сенки, имитирайки ефекта на опушените очи. Моделите на Donna Karan, Kenzo, Altuzarra демонстрираха как подобен макиаж подчертава в момичетата естествената им невинност и беззащитност.

 

Google+ Comments