Находки в света на модата

Личен блог на Кремена Попова

womens-tall-dress-pants3Колко сте високи, скъпи дами? Да не би сте над 180 см и да се сблъсквате с някои модни проблеми, за които останалите хора не подозират… Знам, че имате такива. Затова ще се опитам да ги систематизирам на едно едно място и да ви дам няколко съвета как да се приборите с тях.

Обувките? По-високите дами по принцип носят по-голям номер обувки. Не се стряскайте, ако сте 40-и дори по-голям. Не е страшно, но вероятно си намирате по-трудно обувки, които да ви станат. Ето, моят съвет. Ако случайно си харесате обувки, които да ви станат и да ви харесат – купувайте ги веднага, защото не се знае кога ще имате отново подобна възможност. За да изглеждат стъпалата ви по-малки, носете по-широки панталони.  Купувайте си повече затворени обувки, които в никакъв случай да не са остри. Ботушите над коляното между другото създават оптичната илюзия за по-къси крака, така че може да се окажат подходящи за вас.

Избягвайте клиновете и други тесни поли и панталони. Носете по-разкроени дрехи в долната част на тялото ви и по-тесни нагоре. Дължината на панталоните и полите, предполагам също е проблемна за вас. Полите, които са с приемлива дължина за повече жени, за вас може да се окажат прекалено къси. Внимавайте да не изглежда, че носите мини жуп без да е преднамерено. Панталоните с дължина 7/8 издължават фигурата и тъй като кройките им по принцип са по-тесни, не ви ги препоръчвам.

По-скоро се насочите към високата и средна талия, по-дългите блузи и ниските обувки тип пантофки.

Google+ Comments