Находки в света на модата

Личен блог на Кремена Попова

Индианците създали мокасините и за да защитят краката си, и за да могат да се придвижват безшумно по време на лов. И въпреки че на съвременния човек не му се налага да преследва диви животни в гората, за да се прехранва, мокасините не са изгубили и на милиметър своята популярност. Напротив, почитателите на тези удобни и стилни обувки стават все повече и повече. За всеки нов сезон дизайнерите представят все по-впечатляващи модели, които могат да се използват не само като ежедневни обувки, но и да бъдат идеално допълнение към деловия или празничен костюм.

mokasiniЗа разлика от другите видове обувки, те не са претърпели големи изменения. Все така продължават да се изработват от кожа и велур, с гъвкава и удобна подметка, с език и еластични ленти от двете страни. Но въпреки тази близост с традицията дизайнерите все пак успяват да използват интересни и нестандартни идеи, които ги правят още по-привлекателни и оригинални.

Безусловно класическите благородни оттенъци са лидери и през новия сезон. Кафявите, черните, с цвят горчица и сивите модели със сигурност ще ви помогнат за създаването на стилен и елегантен образ. Именно такива модели ще заинтересуват стабилните делови мъже. В колекциите има модели от лачена и матова кожа, от велур. Но даже и в тази класическа линия са вмъкнати някои оригинални елементи, които разчупват строгостта на образа. Това може да бъде бяла подметка или прошнуроване, които контрастират с черната обувка, различни метални украсителни елементи, релефни щампи на кожата или велура, каишки и мн. др.

Мъжете, които предпочитат ярката и оригинална визия, със сигурност ще обърнат внимание на снежнобелите модели, на мокасините, в които са комбинирани контрастни цветове. На върха на модата ще бъдат обувките от кожи на различни влечуги или пък техни имитации. Те достойно ще допълнят и ще украсят всеки един образ.

 

 

 

Google+ Comments