Находки в света на модата

Личен блог на Кремена Попова

В предходния материал в блога си ви дадох информация относно козметичните трендове в Южна Корея. Тъй като темата за азиатките ни приятели и модния им начин на живот е вълнуваща, реших да я продължа. Днес съм ви подбрала интересни факти около начина на обличана на южнокорейците.

Облекло е съществена част от хората в Корея. Има безброй магазини за дрехи, които са отворени 24 часав денонощието. Забележителност е Dongdaemun Design Plaza – рай на купувачите. Той разполага с конкурентни цени и безброй марки. Интересното е, че не само корейците прекарват дълги часове, пазарувайки в този център, но дори и хора летят от Китай, за да се сдобият страхотни модни артикули. Корейските онлайн магазини за дрехи също стават все по-популярни за всички, които искат постоянно да бъдат в крак с най-новите новини и тенденции. Точно това ги прави и толкова разпространени в Европа.

Опреелено обаче модните тенденции в Азия се ръководят от K-Pop изпълнителите. Те създават абсолютен фурор с уникалната си хореография, песни и тоалети.

Но как се обличат? Обикновено жените използват макси жилетки, за да придадат небрежен вид на тоалета. По този начин са едновременно модерни и се чувстват комфортно. Друга тенденция е носенето на спортни обувки с чорапи над глезена. Аксесоарите винаги придават много шик и затова използването на бижута, очила, шалове или шапки е част от модния списък на корейците. Момичетата от Южна Корея също обръщат сериозно внимание на вида на косата си и затова обичат да носят различни модели фиби.

При мажете се забелязва носенето на ризи на райе. Най-често може да се съчетават с подходяща тениска и панталони, които едновременно са много удобни и стилни. Мъжката част от корейците обичат да използат широки дрехи и ги комбинирани с други облекла, образувайки различни слоеве.

Характерно за модните дрехи и при двата пола са ярките и флуоресцентни тонове. Популярни са и дънките в „износени“ нюанси, които имат кръпки.

Google+ Comments