Находки в света на модата

Личен блог на Кремена Попова

Стъпваме в Новата година и ми се струва съвсем подобаващо да изтъкна някои модни тенденции, които е за предпочитане да останат в миналото вместо да ги пренасяме с нас в Новата година. Ще се опитам да изведа част от тях в блога си, като започна с грима.

Първото и най-важно правило за Новата година е, че естественото е на мода. Не, не се шегувам, наистина е така. Гримирайте се така, че да изглеждате колкото може по-естествени. Как? Лесно е, но ще ви дам няколко насоки.

natural-makeup-looksЗабравете за опушения грим, достигащ над клепача ви и дори до веждите. Няма лошо да подчертавате очите си, но не е необходимо да подчертавате повече от необходимото. Освен това има комплекти за опушване на очи, които са със специално подбрани цветове, чието комбиниране създава много по-приятна, естествена и красива визия, отколкото използването на единствено черен цвят.

Втората ми вметка е относно очната линия. Всички ние обичаме да си слагаме очна линия, но заложете на класическата визия, а не на двойната линия или други нестандартности. Очната линия си има едно предназначение и не е много красиво да се отклоняваме от него. Не претрупвайте лицето си от цветове и орнаменти, които от километри си личи, че са изкуствени.

Трето, вземете си по-хубава спирала вместо да си слагате изкуствени мигли. Ако искате са създадете ефект като техния, просто нанесете спиралата си веднъж, изчакайте да изсъхне и я нанесете повторно. Миглите ще са си ваши и пак ще изглеждат по-плътни от обикновено.

И накрая веждите. Може да ви прозвучи странно в първия момент, но в момента са за предпочитане дори леко разрошените вежди. Не ги скубете до степен на изстъняване и не ги рисувайте повече от необходимото. Подчертавайте ги и бъдете сигурни, че се в тон с косата ви.

И преди да съм забравила, нека каже нещо и за червилото. Носете си такова (но нека то също да бъде естествено на цвят, а не черно, сиво, лилаво и т.н.) и в никакъв случай не го нанасяйте извън очертанията на устните ви.

Google+ Comments