Находки в света на модата

Личен блог на Кремена Попова

rollover_b_60_2В живота на почти всяка жена рано или късно настъпва момент, в който й предстои да стане майка. Мнозина дами споделят, че именно бременността е едно от най-хубавите неща, които са им се случвали. Разхубавяват се, косите им стават по-гъсти и най-важното – усещат зараждащия се в тях живот.

С цялото това щастие обаче се появява един голям моден проблем. Любимите дрехи вече не ви стават и трябва да се сдобиете с нови, като се съобразявате обаче с непрестанно растящото ви коремче и леко разширяващ се таз. Понеже знам колко е трудно за младите майки да преценят кое би им било най-удобно и стилно едновременно, ще ви дам няколко съвета по темата.

  1. Купувайте си по-широки горни дрехи. Ризите са подходящ избор, защото спокойно може да си вземете някоя с размер по-голям от вашия и да я носите дори след бременността. Комбинирайте я с клин или дънки за бременни и идеално ще прикриете коремчето си поне до 4-я месец.
  2. Роклите са перфектен избор особено ако са модел, който е стеснен под гърдите и се разкроява надолу. Така ще подберете десени в любимите си цветове и ще се чувствате красива едновременно. Моделът е стилен и лесно комбинативен със сака или жилетки. Относно обувките – имате пълна свобода на действие.fe1052b869a6a2326b33614e3fc58e0b
  3. Не носете нищо тясно – не е никак удобно и най-малкият натиск върху корема ви, създава усещане за дискомфорт. Най-удобни са еластичните клинове малко по-дълги туники.
  4. Купете си дрехи и специални аксесоари – има специализирани магазина, а в по-големите вериги предлагат и колекции за бременни. Ориентирайте се към тях без да се притеснявате. Потърсете си също чорапогащник, тениски, а ако носите и бодита, и такива за бременни. Кройките на всичко изброено дотук е много удобна за настоящото ви състояние.
  5. Някои жени се ориентират и към сукмани, но честно казано аз не ги харесвам. Изглеждат ми демоде и скучни. Освен това постоянно трябва да мислите какво да си облечете под тях, докато при роклята това затруднение отсъства.

Между другото знам, че е лесно да се изкушите и да си вземете някоя от онези забавни тениски с щампи, при които бебето сякаш се подава или се вижда през корема ми, но НЕдейте. Колкото и да са интересни тениските в този дух, съветвам ви да ги пропуснете и да не си давате парите. Докато сте бременна, ще ви отиват, но родите ли веднъж, ще е някак си неадекватно да ги носите. Заложете на по-неутрални краски и апликации, за да не съжалявате в последствие. В крайна сметка не си купуваме дрехите, за да ги носим само 2-3-4 месеца, нали?

И един съвет относно цветовата гама. През зимните месеци съвсем спокойно може да се ориентирате към по-тъмните нюанси – черно, сиво, тъмно синьо, лилаво, бурдо, шоколадово и т.н. Така визуално ще стесните фигурата си и ще се чувствате по-добре, оглеждайки се в огледалото.

Това е от мен. Успех на бъдещите майки и дано съм била полезна 🙂

Google+ Comments