Находки в света на модата

Личен блог на Кремена Попова

pricheski

Пролетта, както неведнъж сме споменавали, си е време за обновление на природата – а какъв по-подходящ момент от този да подготвим и косата си за идващите горещи месеци. Кои тенденции стилистите определят като водещи през новия сезон при различните дължини коси.

При късите се забелязва едно връщане към модата на 60-те, към модата, въведена от Видал Сасон, и именно прическите, тип сасон, ще са водещи през пролетта и лятото. Дълъг бретон в комбинация със скъсени дължини отзад ще е най-характерната особеност. Актуални ще бъдат и различните разновидности на карето – момчешко каре, класическо, асиметрично. Всяка жена, пък и коафьорът й, трябва да прецени кой от вариантите в най-голяма степен подхожда на овала на лицето й. Например жените с подчертано закръглени лица е добре да изберат каре с бретон на една страна и обрани обеми отстрани, за да удължат оптически контурите на лицето. За тези с квадратна форма пък е препоръчително да се откажат от резките линии, които допълнително ще акцентират върху формата. А за жените с продълговати лица е добре да се избере някакъв по-скъсен вариант, със странични обеми, за да може да се получи обратният ефект.

При средните дължини също водещи са различните вариации на черта, но тук вече дължината позволява на тези, които обичат градирането при подстригването, да си направят пластове, създаващи усещане за обем и небрежност на прическата.

При дългите коси доминираща ще е така наречената каскадна подстрижка, чието предимство е че е универсална и практична – на практика подхожда на почти всеки тип лице. Каскадният метод позволява да се постигне разнообразие на начините, по които пада косата – от идеална гладкост, през художествена небрежност и усещане за пищни женски къдрици, до разрошени като от вятър коси.

Лекота, небрежност и естественост – това е трендът на новия сезон.

Google+ Comments