Находки в света на модата

Личен блог на Кремена Попова

Новият сезон ще бъде ярък във всяко едно отношение – смелите и ярки тоалети ще се допълват от също толкова смели цветове на ноктите. Но нека заедно да проследим тенденциите при маникюра за идващите топли месеци.

Креативен дизайн предлага марката The Blonds. Пъстра колекция – не само ноктите, но и дрехите са доминирани от наситени жълти и сини цветове.

manikiurЗакръглени нокти в тъмен оттенък с прозрачна текстура пък предлагат от Jeremy Scott.

Лунният маникюр вече няколко години поред също не излиза от мода. Това, което ще е ново при него за летните месеци, са приглушените пастелни тонове, в които трябва да бъде издържан.

През 2014 г. много дизайнери са избрали оформлението, при което по средата на нокътната плочка минава вертикална линия –  изборът тук може да бъде в доста широки граници, тя може да бъде едноцветна, лъскава, с камъни и с пайети. Подобна визия предлагат от Zimmermann, Emerson, Prabal Gurung.

Наред с тази тенденция актуални ще бъдат и хоризонталните линии – те могат да бъдат няколко или само една, могат да бъдат направени с лак, но стилистите препоръчват и използването на готови декоративни ленти.

През топлите месеци задължително трябва да обърнем внимание и на матовите лакове – както на светлите пастелни тонове, така и на тъмните.

Като се има предвид, че в колекциите за дрехи много от дизайнерите отделиха извънредно голямо внимание на златото и блясъка, съвсем логично е да се очаква, че същото ще бъде актуално и при маникюра.

Модните цветове ще бъдат жълто, синьо, тюркоаз, бяло, пастелните тонове, тъмно маслинено, тъмно лилаво, прозрачни цветове, злато, сребро, оранжево.

Що се отнася до дължината – модерни ще бъдат късите и средните дължини. Супер дългите нокти не са тенденция през последните няколко години и отдавна не минават за проява на добър вкус.

 

Google+ Comments