Находки в света на модата

Личен блог на Кремена Попова

Спор няма, че панталонът е една от най-удобнате и практични дреха, а благодарение на дизайнерите този незаменим елемент от дамския гардероб започва да става все по- и по-стилен. Модните къщи представиха в новите си колекции разнообразни като модели, материали и цветове панталони за идващите студени дни.

Всяка жена съвсем естествено си задава въпроса: Кои ще са актуалните кройки?

По старо правило много от моделите не губят актуалността си и преминават от сезон в сезон. Но се случва и така, че понякога определени кройки и фасони съвсем неочаквано заемат почетно място в дамския гардероб.

pantzБезспорен лидер в колекциите на тази година е панталонът с висока талия, който силно се стеснява надолу. Освен че изглежда изключително стилно и елегантно, той е и много удобен. Въпреки че моделът в горната си част е сравнително свободен, стилистите предупреждават, че жените все пак трябва да преценят внимателно дали отива на фигурата им.

Друг тренд за новия сезон са така наречените клош панталони или панталоните с разширяващи се надолу крачоли. Този фасон е актуален вече няколко години, но през следващите месеци ширината няма да е толкова силно изразена. Моделът е особено подходящ за дами с пищни форми, тъй като ги прави да изглеждат по-слаби и стройни.

Усеща се и силен ретро полъх – популярни отново стават силуетите от 80-те години. В колекциите на много от водещите дизайнери може да видите така наречените панталони, тип банани, които обаче не са пълни копия на предшествениците си отпреди няколко десетилетия. Стилистите са се потрудили да ги усъвършенстват и да им придадат шик и оригиналност. Дължината им най-често е до средата на глезена и трябва да се отбележи, че не са особено подходящи за жени с нисък ръст, тъй като оптически ги скъсява и придава някаква тежест на фигурата. Този модел стои най-добре с обувки или боти с високи токчета.

Дънките – разбира се, продължават да са в арсенала на модните законодатели. Накъде без тях! Отличителните им елементи в есенно-зимните колекции са апликациите от дантели, протрити и скъсани участъци и редица други украсителни елементи.

Ако трябва да обобщим с няколко думи тенденциите при тази част от дамското облекло – удобство, оригиналност и шик.

 

 

Google+ Comments