Находки в света на модата

Личен блог на Кремена Попова

Моделството! Не просто професия! Не хоби! Това е страст, това е мания, това е всикчо което едно момиче някога е мечтало да прави. Гримът, красивите дрехи, прическата, грижата за себе си и всички онези погледи и одобрителни кимания, когато си там и те гледат да дефилираш, виждат постер с твоя лик или сесията ти в някое модно списание. Възхищават ти се и искат да ти подражават. 🙂

dress-up-fashion-models-2013-lsob3vgeВсичко в професията на модел има значение – от стойката, походката, погледа, маниера, поведението на ръцете, жестовете на тялото. Не трябва да си предизвикателна или сексапилна, трябва да си красива, елегантна и желана. Всичко останалото е фалш и кич. Истинската жена модел не преиграва – тя е естествена – в усмивката, в позата, в желанието си да работи с рекламната агенция и продукта – независимо дали е червило, боя за коса, сапун, прах за пране или омекотител.

В модния бранш се търсят интересните и запомнящи се лица. При нас нямат място изтъркани муцунки с хелурон и други подобряващи вида… аксесоари. Истината е, че напоследък именно изкуствени кукли развалиха имиджа на моделстото и все повече хора смятат, че това е професия за красавици със соларно излъчване и екстеншъни. Не, ако изглеждате като някои български „моделки? нямате място в Милано или Лондон, където се реализират наистина добрите.

За жалост целият имидж на моделството започна да се срива още със спирането на дейността на големите компании като „Джей Моделс?, който държаха и правата за конкурсите за красота и уреждаха високите хонорари за участия в ревюта и рекламни кампании. Днес са се нароили множество малки агенции, за които няма много информация. Но е факт. Моделството е прекрасно, но отдавана е загубило блясъка си в България. Дано скоро настъпят по-добри времена за модния бизнес и му се доверят повече наистина талантливи момичета.

Google+ Comments