Находки в света на модата

Личен блог на Кремена Попова

Stella McCartney - Runway - PFW F/W 2013Вече е факт началото на новия есенно-зимен сезон, който безспорно ще донесе нови тенденции и при аксесоарите. За това, което ще бъде модерно при чантите, ще разкажа днес.

Нека да видим как са се приготвили за студените месеци легендарните модни къщи. Общата тенденция, наложена от световните марка на висшата мода, показва, че актуални ще бъдат строгите линии и геометрически правилните форми. На въоръжение отново влизат моделите с рамкирана основа, тип пътни и лекарски чанти. Що се касае до цветовете – то есенната гама малко се различава от зимната.

През есента на 2013-а година на въоръжение ще са ярките разцветки, но също и такива в приглушени пастелни тонове. В началото на сезона обичайна гледка ще бъдат белите торби, както и неумиращата класика на черното.

Зимата вече ще доведе със себе си категорично тъмни нюанси и оттенъци на зеленото и червеното. Черното естествено си остава фаворит, но дизайнерите са се постарали да го разнообразят с всякакви отблясъци и ефекти. Крещящи тонове в зимните колекции на практика няма да има. Моделиерите са насочили своите предпочитания към тъмносивото, сивозеленото, тъмнобежовото, тъмносиньото и кафявото.

Набират скорост и различните апликации и орнаменти, изпълнени от кожа или имитации на различни влечуги, както и украсите с леопардови петна. Чантите от естествена кожа няма да се ползват с особена популярност, но все пак могат да се видят в колекциите на водещи фирми като Fendi и Furla.

Суперновината обаче си остава металиковият цвят при тази изключително важна част от дамските аксесоари. Цвят, който логично ще доминира и при облеклото. Както никога досега представителите и създателите на висшата мода налагат металически блестящите цветове. Първенци в това отношение са Gucci и Givenchy.

Съвсем очевидно е, че идващите хладни месеци съвсем няма да носят онова мрачно настроение, което предполагат – поне в модата. Стилистите са се постарали за това.

Google+ Comments