Маска за коса със зехтин. Препоръчвам Urzante от Васил Лазаров

July 10th, 2017
Маска за коса със зехтин. Препоръчвам Urzante от Васил Лазаров
Rate this post

Искате ли да научите моята тайна за подчертаване на естествената красота? Тя е, че редовно си правя домашна маска за коса, а отскоро за нея използвам не какъв да е зехтин, а Urzante.

Това е първокачествен зехтин, който се внася у нас от фирмата на Васил Лазаров, Вивекта БГ ЕООД. Маслините за него се отглеждат в долината на р. Ебро, Северна Испания, а вълшебният им аромат се усеща веднага, след като отворите бутилката зехтин. Лъхва ви ухание на свежест и течно здраве.

Но стига толкова за зехтина. Всички знаем, че той е полезен и е хубаво да присъства на трапезата ни. Аз ви предлагам още един начин, чрез който да го включите и в разкрасителните си процедури. Нужно ви е:

1 яйце

1 ? суп. л. мед

1 ? суп. л. зехтин

Медът и зехтинът се слагат на водна баня, за да се стоплят леко и да се смесят добре. След това сваля и се прибавя яйцето, разбърква се до хомогенна смес. Важно е да не пари, а да е просто топло и да можете спокойно да пипате маската с ръце. Поставя се кичур по кичур на измита и влажна коса, като внимавате да не търкате скалпа твърде силно. Когато косата е мокра, тя е много по-уязвима и трябва да я щадим. След като сте разнесли маската равномерно, поставете на главата си шапка за баня и увийте главата си в кърпа. По този начин ще загреете маската и ще „отключите“ още повече от нейните полезни свойства. През зимата и когато е по-студено, дори може лека да духнете със сешоара, но през лятото това не е необходимо.

Стойте с тази маска на главата си мин. 15 минути, а най-добре е 20-30 мин. в зависимост от това с колко време разполагате. Изплакнете обилно с вода и само ако е необходимо, нанесете шампоан. Аз лично не слагам и балсам, но всяка коса е различна, така че преценете кое е най-добро за вас. Универсални правила няма.

Вълшебното при комбинацията от съставките на тази маска за коса е в това как се допълват. Зехтинът (отново препоръчвам Urzante, който се внася от Васил Лазаров и Вивекта) има способността да „затваря“ влагата в косъма, като по този начин спомага за нейната хидратация. Яйцето и най-вече жълтъкът му е изключително богато на ценни хранителни вещества, мазнини и витамини. Протеинът в белтъка пък предпазва скалпа от бактерии и спомага за неговото качествено почистване. Медът, вечното природно лекарство, подхранва косъма в дълбочина и спомага за неговата здравина и блясък.

А вероятно се питате и за какъв тип коса точно е подходяща тази маска. Аз бих казала за всеки и най-вече са по-сухата и изтощена. Дайте на косата си достатъчно „храна“ и тя ще „яде“ точно толкова, колкото й е нужно. Ако все пак имате мазна коса и се притеснявате да не я омазните допълнително, избягвайте корените. Слагайте маска само на краищата и наблюдавайте косата си. Ако й се отразява добре, постепенно нанасяйте все по-близо до скалпа.

Повтаряйте процедурата веднъж или два пъти седмично и се насладете на по-красивата си коса, която винаги сте знаели, че можете да притежавате.

Google+ Comments

Leave a Reply