Находки в света на модата

Личен блог на Кремена Попова

kim-kardashian-1-600x450Ако има една световна знаменитост, за която да кажем, че наистина популяризира дрехите от латексова материя, то това е Ким Кардашиян. Признавам, че самата тя не ми е сред любимите знаменитости и я класифицирам в категория „известни с това, че са известни“, но няма как да я пропусна от модна гледна точка.

Ким е сред модните лидери на съвременния свят и без съмнение диктува тенденциите. Един от най-емблематичните й тоалети определено е известната й летекстова рокля, която Ким притежава не в един, не в два, а в най-малко три еднотипни модела. Виждала съм я също на снимка с впит латексов клин цвят графит.

fruhjahr-sommer-2015-louis-vuitton-latex-rock-rot-schwarzДа ви призная обаче, не съм голям привърженик на латексовата материя. Изглежда ми неудобна, твърде прилепнала, стегната и тясна. Очертава всяка една извивка или несъвършенство на тялото, което я прави неподходяща за носене от един твърде голям процент от дамите по света. Все пак чрез дрехите се стараем да прикрием определени форми, а не да ги подчертаваме, нали? По-скоро бих избрала латекса като акцент или декорация в един тоалет, но не и като единствена материя. Има по-изискани и подходящи начини, чрез които латексът или други PVC материи да се вместят в гардероба ни. Вземете за пример тази черно-червена пола от колекция пролет-лято 2014 на Луи Вюитон. Изглежда много по-семпло, стилно и на висота. Стои по-изискано, няма и белег от пошлостта, която виждам в изцяло латексовите модели и които в моите очи са моден гаф!

Google+ Comments