Находки в света на модата

Личен блог на Кремена Попова

Сигурно не веднъж ви се е случвало да станете свидетели на нечия, меко казано „глупава“ постъпка и това да стане повод за вашия и този на околните, смях. Подиграваме се усилено на начина по който се обличат някои хора, стила на изказ, ценности и прочие. В същото време те правят същото с нас.

Проблема в цялата тази картинка е, че никоя от страните не е толерантна и не може да се постави на мястото на другите. От една страна за единия тип хора е важно да се чете, да се следи новинарския поток, да се обсъждат наболели проблеми, които засягат цялото човечество на планетата. Не, че това, че говорят на тази тема ще промени по някакъв начин нещата, но в крайна сметка е много добре, защото когато дойде времето изборът ни да е от значение е важно да сме запознати с темата. И тъй като се усещам, че думите ми звучат много абстрактно давам бърз пример с референдума за оставането или излизането от Европейския съюз, който се проведе в Англия. По-голямата част от хората не бяха запознати с чисто икономическите и финансови аспекти на проблема. Тяхното становище стигаше единствено до задния им двор и училището на децата им. Което беше причината страната да се изправи пред положението, в което се намира в момента.

От друга страна, стоят хората, за които това не е особено важно. За тях е важно да могат да отидат в МОЛ-а, да си купят нова дреха, да си направят прическа и прочие. Те най-вероятно дори няма да отидат до урните, когато дойде момент за гласуване по важен въпрос.

В същото време, и двете страни на монетата се подиграват на ценностите на останалите. А толкова по-лесно щеше да бъде да бъдем толерантни към интересите на останалите. Да, хората сме различни. Имаме различни интереси, социално влияние и интелект. И точно в това се крие чарът на човечеството.

За това съветът ми е да гледаме малко повече себе си и да бъдем толерантни към останалите.

 

Google+ Comments