Находки в света на модата

Личен блог на Кремена Попова

Нека си го признаем. Коя жена не е фен на аксесоарите. Те допълват визията на всеки тоалета , а да се избере подходящият е истинско изкуство, в което трябва да си виртуоз, за да не излезеш после като смешник.

Тук ще ви кажа няколко думи за аксесоарите, които слагаме около врата си и ще ви дам няколко съвета за тях.
Много харесвам късите синджирчета, които са тънки, елегантни, нежни, почти и само около вратлето, но завършват с малка висулка. Много отиват на по-нежни момичета, които са дребнички и слаби, а комбинирани с блуза с малко по-широко деколте карат аксесоарът да изпъкне без да се губи в цялостната визия.

Средната дължина на колиетата може да предположи и малко по-груба плетка. Тези колиета стигат горе-долу до бюста и падат върху дрехите. Затова е важно да контрастират с цвета на блузата ви. Комбинирайте ги нюансово с полата или панталона, с обувките, гривна или дори с  цвета на косата ви. Но не с всичко едновременно, нека да има синхрон и равновесие.

pje18i-l-610x610-scarf-tumblr-necklace-cardigan-coat-t-shirt-white-teen-pink-jeans-bag-undefined-clothes-blogger-autumn-jewels-shirt-blouse-sweater-grey-half-sleeve-topНай-дългите колиета са подходящи за по-високите дами, защото създават илюзията за скъсяване на фигурата. Внимавайте с тях. Често създават усещане за небрежност и не са най-добрият избор в бизнес или професионална среда. Разнообразието при тях обаче е голямо. Могат да са на няколко пласта, да имат пера, по няколко цвята, плетки и орнаменти… затова рядко са семпли.

Широки, твърди и обемни колиета. Този вид набират все повече популярност в последно време, така че не ги подценявайте като добър аксесоар. Те обаче са много претенциозни за комбиниране. Съчетайте ги с едноцветни блузи или рокли, които са тесни поне в горната си част. Запазете целия останал стил семпъл на принципа hard&soft, като hard ще е само колието ви.

Висулка или блясък? Няма правило за това дали колието ви да е украсено с камъни, да е с различни плетки или е по-добре да е с висулка. Висулките обаче могат да са много забавни и да ги избирате в зависимост от повода. Сложете птичка, цвете или слънце, ако отивате на разходка в парка. Може малко сладоледче, обувка, телефонна слушалка, ако ще се виждате с приятелка. Ключ или някаква завъртулка пък са подходящи за офиса. А ако ще отивате на еко фестивал, препоръчвам бухалче.

Google+ Comments