Находки в света на модата

Личен блог на Кремена Попова

Отговорът на този въпрос никога не може да бъде еднозначен. От една страна да си модерен означава да следваш тенденциите в начините на обличане и да намираш това, което е най-добре ти подхожда. От друга страна да си модерен означава да си в крак с новите технологии и да можеш да ги използваш свободно. От трета страна да си модерен означава да изповядваш актуалните политически и икономически възгледи за развитието на една държава, както и начина на живот.

Има много хора, които съчетават само едно или две от изброените по-горе групи. Това означава ли, че те не са модерни? И въобще можем ли да говорим за старомодност когато говорим за човек, живеещ в настоящето?

Отговорът на този въпрос отново не може да бъде еднозначен. От една страна тези хора живеят сега – в настоящето. Независимо дали възгледите им за живота отговарят на съвременните тенденции или не – те са тук и сега. А всички виждания за живота и развитието на страната се захранват от всяка една идея, която хората някога са изказали в публичното пространство. Дали това ще бъде някоя нова концепция или добре позната стара, това за мен няма никакво значение. Защото всяка нова концепция или надгражда старата или я отрича напълно. Следователно не можем да говорим за старомодни възгледи, нито смятам, че е релевантно да говорим за старомодно поведение в социална среда. Единствено дрехите могат да бъдат старомодни.

Много ще се радвам да прочета вашите мнения по темата.

Google+ Comments