Находки в света на модата

Личен блог на Кремена Попова

На всеки поне веднъж в живота му се е случвало да отиде на ски ваканция. И тези, които вече са го правили, знаят колко голямо значение има изборът на правилното оборудване и екип. Затова днес ще ви дам някои съвети, които би било добре да следвате при покупката.

skiekipЦветът. Може би ви се струва, че за такъв тип облекло цветът не е чак толкова важен – бъркате. Тук изхождаме от здравата логика и спазването на правилата за безопасност. В никакъв случай не си купувайте сребрист или бял костюм – така вероятността да се слеете с фона на пистата и някой отзад да не ви забележи и да се сблъскате е огромна. Изберете си възможно най-яркия цвят, за да личите отдалече, ако все пак решите да направите компромис в тази посока, поне аксесоарите ви трябва да са в искрящи цветове. Да не говорим за това, че веселите цветове създават и съвсем друго, много по-добро настроение.

Силуетът. Разбира се, че и на кройката трябва да се обърне голямо внимание. Все пак пребиваването в планината не се ограничава само с лежерни разходки и екипът трябва да бъде изключително удобен. Затова моделът трябва да е максимално практичен и да ни създава необходимия комфорт. Той трябва да бъде свободен, но не и прекалено широк, задължитело трябва да е с еластичен колан и да има ограничители на крачолите, които да не пропускат сняг.

Материята. Е, това също е от много важните неща. Слава богу, съвременната индустрия постоянно произвежда все нови и нови материи за екстремни спортове и непрекъснато подобрява показателите им – водонепромокаеми, спиращи студа и вятъра и т.н.

Истината обаче е, че качеството винаги струва повече. Разлика, която не бива да си спестявате точно при тези дрехи, защото освен с комфорта ви, обикновено те се свързани и със здравето, и със сигурността, и с живота ви.

 

Google+ Comments