Находки в света на модата

Личен блог на Кремена Попова

Какво е мнението ви за заемките от мъжкия в дамския гардероб? Одобрявате ли, че преди години сме „откраднали“ панталона, че Коко Шанел ни „подари“ сакото и малко по малко си присвояваме мъжките ризи, обувки и аксесоари?

Всъщност аз обожавам всякакви такива заемки, стига да се правят умело и с вкус. Затова сега ще ви дам съвет как да носите по най-подходящия начин онези т.нар обувки тип „Оксфорд“, които през последните години набраха все повече популярност и се откриват в гардероба на много съвременни и модерни момичета. Тези обувки много приличат на мъжките и има модели, които са 1:1 с тях, но в по-малка номерация, разбира се. Има обаче и такива Оксфордки, които са с по-женствен вид, изчистени, нежни и просто красиви.

brogues-oxfords-women-shoes-layering-jacket-stylish-trendyАко обаче вие харесвате малко по-грубия вид, предлагам ви да го комбинирате с едноцветен панталон или пола. Така акцентът ще падна именно върху обувките и ще играят частичната роля на аксесоар. С горната част от облеклото си може да разнообразите, като поемете някой риск или заложите на сигурната комбинация от изчистена блуза/риза и блейзър отгоре. Не прекалявайте с аксесоарите, нека и те са в по-бизнес стил. Носете чанта типа куфарче или подобна за още по-силен ефект. Ориентирайте се към вталени или прави дънки, пола над коляното или 3/4 панталон. Можете също да навиете някой дълъг панталон от подгъва нагоре, за да се вдигне над глезена. Така стои много ефектно и модерно.

Ако предпочитате да носите Оксфордки в комбинация с по-ефирни рокли, предлагам ви да си вземете малко по-нежен и изчистен модел. Стои по-красиво и повече си отива като комбинация. Относно комбинациите с панталони и поли важат съветите от горния абзац.

По принцип такъв тик обувки се продават в неутрални цветове като черно, сиво, бежово, кафяво, бурдо и т.н. Това ги прави много комбинативни и подходящи за модерно-ежедневен стайлинг. Придават леко хипстърско излъчване и са много подходящи по това време от годината, когато е студено, но все още не е време за ботуши.

Google+ Comments