Находки в света на модата

Личен блог на Кремена Попова

Здравейте, приятели. Днес статията ми няма да е информативна като обикновено, а по-скоро с прагматична насоченост. Сто процента повечето от вас имат в гардероба си скъпи дрехи или обувки, които вече не са модерни, но пък сте инвестирали в тях толкова средства, а често и емоции, че нито ви се иска да ги изхвърлите, нито да ги подарите.

Е, днес ще ви дам личен пример как може да удължите живота им, при това, без да правите компромиси с модерността им. С две неща – едно старо палто от нутрия и едни ботуши от естествена кожа, средна дължина.

veshtiПалтото ми от черна нутрия ми е от студентските години, когато тия неща наистина бяха лукс и струваха много. Скъпо ми е обаче не само в прекия материален смисъл, но и със спомените за едни много хубави времена и изживявания, които носи. И честно казано е последното нещо, което ще изхвърля съвсем от гардероба си. Какво реших. В момента са много модерни елеците от кожа. Ами просто го дадох в едно ателие за изработка и ремонт на кожени изделия и от палтото ми направиха не само модерен елек, но също така от парченцата, които взех от ръкавите, си направих апликации на един плетен комплект шапка и шал. Няма да ви казвам, че се получи нещо стилно и изключително красиво, то е ясно и от обясненията.

Ботушите, както ви казах, са от кафява естествена кожа – но бяха една средна дължина, не стоят добре нито с пола, нито върху панталон, нито пък могат да се пъхнат под него. И те бяха придвижени за ремонт – в обущарското ателие. Отрязаха ги – скъсиха ми горната част и сега имам едни изключително модерни и практични боти, които стоят добре с повечето ми дрехи.

Така че в никакъв случай не изхвърляйте дрехите, които са ви скъпи на сърцето, но вече ви изглеждат демоде. Помислете и със сигурност ще ви дойде идея за новия им живот.

 

Google+ Comments