Находки в света на модата

Личен блог на Кремена Попова

Въпреки че зимата се позабави, вече е факт и повечето от нас правят усилени обиколки по магазините, за да попълнят с актуални модели гардероба си. Затова ще ви дам някои съвети, които е добре да следвате при покупката на зимно облекло.

shoezНа първо място, постарайте се за купувате неща от естествени материи и материали. Ако това е пуловер или някакво друго плетиво, добре е то да е от вълна или тя да присъства в състава поне наполовина – иначе пуловерът не само няма да ви стопли, а дори ще ви създава усещане за студ. Тук трябва да отбележим, че дрехите с високо съдържание на вълна изискват една по-специална поддръжка. Внимателно проучете от етикета на вътрешната страна на дрехата допустимата температура, както и вида на прането, защото често грешките при обгрижването на вълнените ви дрехи ги превръщат в подходящи единствено за кукления гардероб на детето ви. 🙂

С повишено внимание следва да подходите и при покупката на яке. Добре е то също да бъде изработено от висококачествени естествени материи. И понеже в момента на пазара има изобилие от не особено качествена фалшива продукция, при това на високи цени само защото е брандирана с логото на известни марки, е добре да прегледаме качеството на шевовете. Те трябва да бъдат идеално прави, пропуските и неравните линии показват само едно – че продуктът не е оригинален. Няма известна марка, която ще си позволи да пусне на пазара продукти със спорно качество. Друга хитринка – погледнете джобовете, без значение дали става въпрос за пола, панталон или връхна дреха. При евтините и нискокачествени продукти те са зле зашити и за вътрешната им част са използвани евтини материали. Връхната дреха трябва да е удобна – ако не се чувствате достатъчно комфортно в нея, това означава или че не сте подбрали правилния размер, или че кройката не е хубава. Добре е якета, палта, шуби да са леко свободни – все пак ще се носят с по-плътни жилетки и пуловери.

Особено внимание отделете при покупката на обувки. Въпросът с вида на кожата при тях е ясен и през другите сезони. Но ако компромиси през есента, лятото и пролетта са допустими, през студените месеци е задължително те да са от естествена кожа. Те трябва да бъдат с дебела и неплъзгаща се подметка.

E, ако изпълните всичко това, няма минусови температури, които ще изплашат –въоръжени сте да се изправите и срещу най-лютия студ. 🙂 При това модерно и елегантно.

 

 

Google+ Comments