Находки в света на модата

Личен блог на Кремена Попова

Всеизвестен факт е, че цветовете имат способността да променят настроенията ни, но дали знаете, че лечебната им сила си има име – хромотерапията.  Самото съществуване на изобилие от цветове в най-различни нюанси прави света ни по-разнообразен и красив. Представете си да виждахте само в черно и бяло, като едновремешните филми. Ще пропуснете толкова много. Ние като че ли не можем да осъзнаем напълно колко важна е ролята на цветовете в начина, по който възприемаме заобикалящата ни среда.

Цялостното настроение в дома ви може да бъде зададено от цветовете, в които изберете да го боядисате и декорирате. Светлите цветове отразяват светлината и правят помещението да изглежда визуално по-голямо. Такива тонове носят спокойствие, но ако една стая е твърде бяла, тя би изглеждала неприветлива и студена. Това може да се избегне като използвате по-топли нюанси и подходящи аксесоари. Тъмните тонове поглъщат светлина, смаляват стаята, и дори могат да предизвикат депресия.

colourful-healingВ топлия цветови спектър са нюансите на червено, оранжево и жълто, а в студения – лилаво, синьо и зелено. Топлите цветове напомнят за огън, слънце и звезди и носят със себе си жизненост и енергичност, докато студените се асоциират с небе, вода, дървета и имат свойството да успокояват. Бялото, кремавото и бежовото са отражение на чистотата и ако боядисате стените си в такива тонове, ще имате основата да украсите помещението с по-ярки декоративни елементи.
Ако сте чели внимателно, си направете този тест. Имате едно малко помещение със странна форма и стени, боядисани в различни цветове. Какво трябва да направите, за да го „уголемите“?

Google+ Comments