Находки в света на модата

Личен блог на Кремена Попова

mehПо Коледа се случват чудеса! Всеки има нужда от ангел харнител. В края на 2013 г. Ива Механджисйка влезе в ролята на покровител на деца от домовете в София, Дупница, Долна Баня и дом за деца с умствени увреждания в село Згалево. Според мен като създаде Фондация „Аз съм? тя засвидетелства за подкрепата си към млачуганите в неравностойно положение но и се обръна към всички хора в нужда като има казва „Аз съм с теб?.

Кой друг, ако не Ива, знае най-добре колко трънлив може да бъде пътя на живота, осбено ако той  подлага волята и борбеността ти на изпитание.

Преди време случайно попадна на инициативата на Фондацияа „Аз съм? и това стана повод да напиша статията. Според това, което прочетох и гледах по телевизията спокойно бих поставила събитието „Аз съм с Теб… на Коледа? в моя личен Топ 10 на обществени изяви на 2013 г. Ще обясня и защо. Натъжават ни се очите като се сетим за Андерсеновата приказка за „Малката кибритопродавачка?, „Клетниците? на Юго или пък „Цветарка? на Смирненски – все печални произведения, които навяват мисли на тъга и печал. Но само когато четем ли проявяваме състрадание към нуждаещите? Или пък по време на празниците? Права е Ива Механджийска като казва, че ние хората трябва да мислим за поставените в неравностойно положение през цялата година. За това, с подкрепата на Светослав Кантарджиев, в каря на 2013 г. се организира първото от редица кампнии за набиране на средства – търг, който събра в Плейгранд  дванадесет популярни български личности.Зад Фондация „Аз съм? засатанаха Йоко Захариев, Камелия Воче, Николай Мутафчиев, Никол Станкулова и др.

Истинската благодетелсност е жива в тези смутни времена и мисля, че в България трябва да има повече личности като Ива Механджийска – имам предивид всеотдайни и мислещи за потребностите на хората.

Google+ Comments