Ива Механджийска се доказа за пореден път

February 11th, 2014
Ива Механджийска се доказа за пореден път
Rate this post

mehПо Коледа се случват чудеса! Всеки има нужда от ангел харнител. В края на 2013 г. Ива Механджисйка влезе в ролята на покровител на деца от домовете в София, Дупница, Долна Баня и дом за деца с умствени увреждания в село Згалево. Според мен като създаде Фондация „Аз съм? тя засвидетелства за подкрепата си към млачуганите в неравностойно положение но и се обръна към всички хора в нужда като има казва „Аз съм с теб?.

Кой друг, ако не Ива, знае най-добре колко трънлив може да бъде пътя на живота, осбено ако той  подлага волята и борбеността ти на изпитание.

Преди време случайно попадна на инициативата на Фондацияа „Аз съм? и това стана повод да напиша статията. Според това, което прочетох и гледах по телевизията спокойно бих поставила събитието „Аз съм с Теб… на Коледа? в моя личен Топ 10 на обществени изяви на 2013 г. Ще обясня и защо. Натъжават ни се очите като се сетим за Андерсеновата приказка за „Малката кибритопродавачка?, „Клетниците? на Юго или пък „Цветарка? на Смирненски – все печални произведения, които навяват мисли на тъга и печал. Но само когато четем ли проявяваме състрадание към нуждаещите? Или пък по време на празниците? Права е Ива Механджийска като казва, че ние хората трябва да мислим за поставените в неравностойно положение през цялата година. За това, с подкрепата на Светослав Кантарджиев, в каря на 2013 г. се организира първото от редица кампнии за набиране на средства – търг, който събра в Плейгранд  дванадесет популярни български личности.Зад Фондация „Аз съм? засатанаха Йоко Захариев, Камелия Воче, Николай Мутафчиев, Никол Станкулова и др.

Истинската благодетелсност е жива в тези смутни времена и мисля, че в България трябва да има повече личности като Ива Механджийска – имам предивид всеотдайни и мислещи за потребностите на хората.

Google+ Comments

Leave a Reply