Находки в света на модата

Личен блог на Кремена Попова

За първи материал в блога за новата година сигурно заглавието ви звучи плашещо. А всъщност не е нищо страшно, просто нова модна тенденция. Според мен тя ще е абсолютният хит на 2022 и затова започвам именно с нея. А вие знаете ли какво означава „харнес“ – ще подскажа, че е свързано с кожа и катарами.

Най-вероятно сте ги виждали преди време в магазините за бельо, а някои от вас може и в тези за възрастни. Харнес представлява кожен колан, който обаче се поставя в горната част на тялото – като жилетка, но само с контурите ѝ. Този аксесоар се закопчава на корема. И ако не мога да го обясня добре, то погледнете снимката.

За новия тренд трябва да се каже, че всъщност се е зародил още през 2017 година, като негов явен представител е Тейлър Суифт. После, разбира се, е изключително използван и от кралицата на поп-а Риана. Поставени върху поло, риза или просто върху сутиен, харнес коланите стоят много добре. Така постепенно започва да се завихря техният апогея и през 2021 вече доста често може да ги видим на различни мацки по улицата.

Доказателство, че харнес се харесва от дамите е фактът, че попадам на много брандове, които го произвеждат. Дори има български дизайнери, които се занимават само със създаването на кожените аксесоари. Така че може да ги намерите от класическия черен цвят до жълт, оранжев или розов. Някои дори са доста екстравагантни и обрисуват различни форми с метални елементи.

Всички тези изложени доводи ме навеждат на мисълта, че 2022 ще бъде именно годината на харнес. Но преди да го вземете в гардероба си, трябва да знаете, че за да го носите, е необходима вътрешна убеденост, сила и характер. Най-общо казано – да си вярвате. А пък и трябва да можете да понесете критиките, защото несъмнено някой пиперливко ще се пошегува.

Google+ Comments