Находки в света на модата

Личен блог на Кремена Попова

Ще кажете, че още е рано за такива теми, но веднага ще ви контрирам. През есента и зимата кожата ни е подложена на въздействието на по-ниски температури и студове, прикрита е под катове дрехи и е лишена от какъвто и да е досег със слънчева светлина. Сега тепърва си припомня какво е усещането, поради което е много по-чувствителна. И тъй като вече регистрираме температури около 25, а скоро и 30°C, време е да се замислим за слънцезащитните лосиони не само на плажа и морето, но и в града. Прегледайте списъка по-надолу и се уверете, че това лято няма да допуснете някоя от грешките в него.

Sun-Cream-Your-Skin-Type1. Не нанасяте достатъчно лосион – знаете какво е количеството на един ликьоров шот, нали? Това е обемът слънцезащитен лосион, който да намажете на тялото си. На цялото тяло! Включително лицето, ушите, зад ушите, врата, прикритите с дрехи зони, стъпалата и ходилата и където още видите гола кожа по себе си. Ако се притеснявате, че ще полепне лосион в косата ви – за тези зони си вземете бързо съхнещ спрей.

2. Не нанасяте лосион повторно – да се намажете веднъж не е достатъчно. Особено когато сте на плаж. След всяко потапяне във водата защитният слой пада. Това че пише „water resistant“ не означава „waterproof“! Така че повтаряйте и потретвайте без много да му мислете.

3. Не си купувате подходящия фактор –  номерът на фактора не определя задължително защитата, която ще ви осигури. Фактор SPF 100 не дава 100% защита, а SPF 30 ще ви защити от около 95% от слънчевите лъчи. Не съществува и лосион, който да пази от абсолютно всичко, така че подбирайте мъдро.

4. Вманиачавате се по спрейовете – недейте. Вярно е, че се нанасят по-лесно, но припомнете се си т.1. Сигурни ли сте, че със спрея покривате цялото си тяло?

5. Не си слагате слънцезащитен лосион, защото не отивате на плаж – а в офиса ви не влиза ли светлина през прозорците, не хващате ли тен в колата си, не вървите ли поне малко пеша из града? Защо да пренебрегваме силата на слънцето в градска среда? Не бива.

6. Дрехите ви предпазват достатъчно – да, ама не. Знаете ли, че бялата тениска е със защита от едва SPF 3? Важно и необходимо е да предпазите кожата си под нея.

7. Не слагате лосион против изгаряне въобще – по-голяма грешка от тази няма накъде. Знаете ли, че Американската академия по дерматология препоръчва всички хора, без значение от типа и цвета на кожата си, да ползват продукти с мин. SPF 30? Замислете се 😉

Google+ Comments