Находки в света на модата

Личен блог на Кремена Попова

esentaФакт е, че вече може само да мечтаем за лятото, за галещите лъчи на слънцето. И… да се крием от студа в меки шалове и ръкавици. Как обаче да го направим модерно и изискано?

Шалът – едва ли казвам новина – е незаменима част от гардероба на всяка модерна жена. Той не само е в състояние да ни стопли, но и да добави завършващия щрих към нашия образ, да направи весела даже и най-скучната ни връхна дреха. Не всеки шал обаче. 🙂 Затова нека да направим кратък преглед на тендециите, които законодателите на модата очертаха в колекциите си.

Ако трябва да отделим акцента в предложенията им, то това със сигурност ще бъде шалът от кожа. Да не се бърка с парчета от норка или от боа, набавени по незнайно какъв начин. Не, вашият аксесоар може да бъде изпълнен и от изкуствен материал – но той трябва да бъде с изключително високо качество, да не е на фрагменти, а да е направен от цяло парче и по форма да повтаря моделът известен като шал яка.

В студеното време ръцете ни се нуждаят от защита в по-голяма степен даже от врата, тъй като по дланите са разположени множество нервни окончания и преохлаждането им може да доведе до простуда и да ги състари преждевременно. Което между другото ме подсети и за още един факт, който показва изключителната роля, която имат аксесоарите, обект на вниманието ни днес – те защитават онези части от женското тяло, по които най-много личи възрастта.

Но да се върнем към естетическата им стойност. През есента и зимата хит ще бъдат кожените и велурени ръкавици, които са с дължина до лакътя, а понякога и по-нагоре. Те могат да се носят не само с връхна дреха, но и в качеството им на изискано допълнение към вечерен тоалет. Цветовото им съчетаване с чантата и палтото съвсем не е задължително. Дизайнерите дори съветват те да контрастират на основното ви облекло и ако в него присъстват много ярки цветове, ръкавиците да бъдат в базова разцветка. За допълнителен шик стилистите препоръчват върху тях да сложите допълнителни масивни украшения – гривни, пръстени и пр.

 

 

Google+ Comments