Находки в света на модата

Личен блог на Кремена Попова

Най-запалените почитателки на модата отдавна са приключили даже и с довършителните работи по летния си гардероб и вече са отправили поглед към не толкова отдалечените във времето есенни и зимни дни и идващите с тях цветови тенденции.

Разбира се, че едно от най-важните неща за всеки един гардероб е цветовата гама, в която е издържан, както и възможностите за разнообразни комбинации, които дава, и съответствието им с актуалните за сезона модни тенденции. За предстоящите студени дни повечето дизайнери са акцентирали в колекциите си върху хармонизацията на цветовете по пътя на добре подбраните съчетания на нежни и приглушени тонове с дълбоки и наситени оттенъци.

Световноизвестният институт Пантон Колор също представи съвсем наскоро пред публика десетте топ цвята, които ще бъдат на гребена на вълната в следващите месеци. За разлика от предишни години от института напълно са се еманципирали от приемствеността, характерна за последните сезони, и представят съвършено нови, отличаващи се с меко и приглушено сияние, магнетично привличащи погледа тонове. И така нека да видим кои са те.

Layout 1

Emerald, или изумрудено, – ярко зелено, което с право може да се нарече откритието на 2013-та.

Linden Green, или липово – най-леката и мека разцветка в зимната палитра. Представлява нежно съчетание от сивозелено с бледожълто и едва забележим намек за горчица.

Deep Lichen Green – изключително необичайна тоналност, дословно може да го преведем като зелен лишей, а на практика прилича на неуспяло да пожълтее листо, също така и на бластисто.

Mykonos Blue – Миконос е един от най-живописните гръцки острови, прочут с красивите си плажове и невероятно сините си води. Е, такова е и това синьо.

Acai – необичаен виолетов оттенък с едва доловим опушенопурпурен нюанс. Кръстен е

на уникалния сорт ягоди не само защото повтаря окраската им, а защото като тях има способността да се променя в зависимост от времето.

Vivacious – ярко розово, но в същото време с приглушено карминово усещане и лек опушен намек. Това ще бъде най-модерният цвят, твърдят специалистите.

Samba – ярък и изразителен вишнев нюанс – като танца.

Koi – ослепително оранжево, получило името на една от най-красивите декоративни риби.

Carafe – кафено със средна интензивност и лек янтарен привкус.

Turbulence – просто казано графит, наподобяващ притъмняло есенно небе или мокър асфалт. Личният ми фаворит. 🙂

Google+ Comments