Находки в света на модата

Личен блог на Кремена Попова

Въпреки че маникюрът е много полезна рутина, много мъже все още се страхуват от нея. Причината е, защото вярват, че това е нещо „за жени“. А всъщност посещението при маникюрист не включва само лакиране на нокти. Точно за да разкрия мистерията около тази процедура, пиша този текст в блога.

Много представители от силния пол, когато чуят думите „маникюр за мъже“, веднага се смеят или си мислят, че това е нещо, което би направил само някой, който е женствен. Не е така. Маникюрът е за всеки и ако искате да изглеждате добре, трябва да го направите част от вашата рутина.

За тези, които не знаят какво е маникюр – козметично лечение на ноктите и ръцете. Противно на това, което мнозина вярват, е не само процедура за лакиране на ноктите. Но все пак много жени предпочитат да го направят, преди да използват лак, тъй като ръцете изглежда по-добре.

Но защо да се грижите за ръцете си? Зависи от всеки човек и от вида работа, която върши всекидневно. Някои мъже имат мазоли по ръцете, мръсотия под ноктите, тежка сухота, драскотини, които болят или пък ръцете им изглеждат зле заради кожичките. Това може да са поражение в следствие на моментна или пък на ежедневна работа. Но ако работите в офис среда и имате срещи, то не може да си позволите подобно състояние. А защо пък и трябва да ограничаваме добре изглеждащите ръце заради работата?!

Хубавото е, че всичко това може да се оправи с маникюр. Някои сайтове и видеоклипове в интернет учат мъжете да оправят ноките и кожата на ръцете си сами. Но истината е, че това не е толкова просто и ако го направите погрешно, можете да пострадате. Най-добре е да отидете при експерти. В момента има много студиа за маникюр, така че това няма да е проблем. И не се притеснявайте, че сте мъж. След известно време ще придобиете увереност.

Google+ Comments