Находки в света на модата

Личен блог на Кремена Попова

Ноември е! А с него последните години не се асоциират имени дни или Денят на народните будители, а един малко по-различен празник – този на намаленията. Концепцията за черен петък дойде от САЩ. Там петъкът след Деня на благодарността е известен с невероятно ниските цени на всички стоки. Точно преди Коледа си е голяма финансова помощ.

До някъде ми харесва идеята и тази традиция да се пренесе в България. Обаче ние, като едни истински балканци, все имаме начини да изместим системата. Ще ви дам и един личен пример.
Още от началото на лятото следя сешоар със Sence IQ технология, който е някъде около 500 лева (моля, не ме съдете, че съм готова да дам толкова пари). Но точно защото сумата е доста голяма, чаках намаление. То дойде и отново не бе по джоба ми, затова реших, че мога да изчакам още няколко месеца до черния петък.

Оказа се обаче, че от началото на септември цената на прословутия сешоар постепенно започна да се покачва. Така в един момент осъзнах, че голямото намаление през ноември предоставя цена, която е и промоционалната на уреда през летните месеци. Няма нужда да ви казвам, че си умрях от яд, че съм чакала толкова много време за нищо.Същата история се получи и със смарт телевизор.

Но има и добри примери. Те са от сайтовете за дрехи и козметика. Въпреки че там не усещам толкова черен петък, защото има само -20% надолу, което не е кой знае какво.

Изводът ми от този текст е да не бъдете като мен – не чакайте прехвалени дни, за да пазарувате. И през останалото време от годината има достатъчно изгодни сделки. Просто трябва да ги следите.

Google+ Comments