Находки в света на модата

Личен блог на Кремена Попова

Кога беше последната ви покупка? Колко дрехи имате в гардероба си? А колко от тях носите? Сигурна съм, че често си взимате по някое модно фиаско и оправяте настроението си или задоволявате желанието за ново. И какво постигате с това?

Всъщност по този начин вие се превръщате в ползватели на бързата мода. Това повлиява негативно върху околната среда чрез вложените производствени мощности и чрез дрехите, които след това изхвърляте. Отделно се насърчава и работата в слаборазвитите страни, в които заплащането е меко казано смешно.

А как може да забавите темпото и да станете част от бавната мода? Тя всъщност е синоним на устойчив. Това означава да купувате малко наброй дрехи, които често са от рециклирани или естествени, лесно получени, материи.

За бавната мода е важно една дреха да има дълъг живот. Затова препродаването или купуването втора ръка са част от философията ѝ. Аз мога да добавя, че удължаването на ползването на модната покупка става и чрез правилното ѝ третиране – пране, гладене сушене.

Ако искате да се запознаете и с други съвети за бавна мода, оставям ви изключително полезно видео:

Google+ Comments