Находки в света на модата

Личен блог на Кремена Попова

Жълт и сив. Това ще бъдат двата цвята, които Pantone избра за основни действащи лица през 2021 г. След Classic Blue, което предаде спокойствие през тази странна 2020 г., компанията избра два тона, с които да изпрати положително послание.

От управлението на компанията коментират, че изборът им е на комбинация, която перфектно се допълва. Тя предизвиква устойчивост и надежда. Именно жълтото и сивото трябва да ни помогнат да почувстваме, че всичко ще стане по-ярко. Това е от съществено значение за извисяване на човешкия дух. А точно сега се нуждаем от нещо подобно.

Ако погледнем към описанието на цветовете на сайта, то Illuminating Yellow (Pantone 13-0647) е топъл, ярък и весел нюанс, който генерира жизненост и шум. Докато Ultimate Grey (Pantone 17-5104) е символ на солидни и надеждни елементи – като цвета на скалите и плажните камъни. Така двата цвята едновременно ще създават усещане за насърченост и успокоени.

Ако се интересувате какво е въздействието на точните нюанси, избрани от Panton, то може да ги откриете в техния сайт и профили в социалните мрежи. Там ще откриете няколко изображения с цветовете, маркиращи дрехите и аксесоарите за следващата година. Също така и тенденциите в красотата, мебелите, декоративните предмети и стените на дома.

Споделям ви за цвета на годината Pantone, защото всяка година той отразява случващото се в нашата глобална култура. Той изразява това, което хората търсят и се надяват да намерят. Все пак обществото продължава да признава цвета като критична форма на комуникация и начин, чрез който да символизира мисли и идеи. Дори много дизайнери и марки възприемат езика на цвета, за да се свържат и подобрят своята ангажираност.

Google+ Comments