Находки в света на модата

Личен блог на Кремена Попова

Предполагам, че сте запознати или поне сте чували за основните музеи, паркове, сгради и емблематични места в Южна Корея. Въпреки това, замисляли ли сте някога да опознаете страната малко по-добре чрез една друга перспектива – света на красотата и модата? Ако обичате екстравагантния вкус, който е едновременно екзотичен и различен, то със сигурност трябва да научите повече за това как се обличат и как се грижат за външния си вид корейците.

Първо ще ви дам малко информация относно грижата за кожата, която е основополагаща за жителите на Южна Корея. За тях, без значение дали говорим за мъже или жени, придобиването на тен не е част от списъка им с бюти приоритети. В очите на азиатците загарът по кожата не е естетически красив, пък и вярват, че не оказва добро въздействие върху благополучието ми. Ето защо това, което избягват на всяка цена, е слънцето. Поради тази причина прилагането на слънцезащитни продукти с фактор е от съществено значение.

Може би вече сте чували и за десетте стъпки, които трябва да спазваме в рутината за грижа на лицето според южнокорейците. Те включват премахване на грима, двойно почистване на лицето с продукт на водна основа, ексфолиране, използване на тонер, нанасяне на есенции и серуми. Продължават с нанасянето на така любимите ни корейски маски, кремове за хидратиране зоната около очите, както и на самото лице. Накрая, разбира се, завършват с нанасянето на слънцезащитен крем. Въпреки че изглежда, че спазването на всички тези стъпки всеки ден може да отнеме много време, истината е, че някои от тях могат да се правят веднъж или два пъти седмично. Такива например са ексфолирането, нанасянето на маски и серуми.

В Южна Корея преобладават много магазини за козметични продукти. Една от най-известните козметични области се нарича Мьонгдонг. Ако искате да научите повече за продуктите, които корейците използват, задължително посетете този район.

Google+ Comments