Находки в света на модата

Личен блог на Кремена Попова

Замисляли ли сте се как би изглеждал светът ни, ако не бе необходимо да носим портфейли? Без физически пари, без снимките и хилядите други неща, помесени в тях. Ехо, огледайте се, че ние вече живеем в точно в тези времена.

Все повече банки въвеждат опцията за безконтактно плащане чрез карта, мобилно приложение, смарт часовник или пък друг иновативен аксесоар. Удобството на тези похвати е, че не трябва да носим пари и монети. Това от своя страна освобождава много пространство не само в портфейлите, но и в чантите ни.

Вдъхновени от новите икономически и битови тенденции, модните бранове постепенно прехвърлиха идеята и в произведенията си. Става въпрос за нови видове чанти, които са малки по размери. В тях няма особено място за ежедневните дамски принадлежности, в това число и за портфейли. Но пък дизайните и изработките им са хит и заслужват притежанието на тези малки бижута.

Въпреки че много от жените смятат новите чанти за по-скоро практични за конкретни събития или за вечерни събирания, малките чанти все повече се налагат във всекидневието. Дори бизнесдамите ги вмъкнаха в стила си. Първоначално Dior подеха тенденцията със създаването на мини торбички, а постепенни идеята се разпространи и през Chanel, Gucci, Moschino и още световни брандове. Интересното е, че именно те намалиха и създаването на модели на портфейли. Причината е, че не кореспондират с новите дизайнерски чанти.

В представените модни колекции и за следващия сезон се очертава тенденцията да се задържи. Тъй и като интересът от страна на потребителите е голям, предполагам, че и през следващите няколко години ще имаме малките аксесоари. А дотогава портфейлът се оказва излишен.

Google+ Comments