Находки в света на модата

Личен блог на Кремена Попова

Предполагам сте забелязали новата мода – инфлуенсъри. Те са навсякъде в онлайн пространството и ни заливат с реклами за какви ли не продукти. Някои от тях твърдят, че поддържат блог, но истината е, че го правят само, за да получат повече дивиденти.

Тъй като и аз имам блог от доста години, знам какви са усилията да изградиш своя общност от хора, с които да споделяш и да имате сходни интереси. Не бих си и представила обаче да захвърля целия този труд само и само, за да рекламирам продукт и да получа пари в замяна.

Всеки един от нас често се допитва до мненията на блогърите за определени услуги или неща, с които иска да се сдобие. Това е като все едно си взел мнение от онлайн приятел. Именно затова и доверието в прочетеното ревю по темата и споделения опит са толкова важни. А това е и причината рекламодателите от новия дигитален свят да се обърнат към блогърите. Заедно с това, наличието на друг канал като социална мрежа например повишава интереса им.

Водени от тенденцията на онлайн рекламата, много красиви момичета и момчета създават свой блог на най-евтината платформа и започват да го пълнят с „кухо“ съдържание. Залагайки повече на снимки и визия, се стремят да изпъкнат и да бъдат забелязани. Когато това се случи, използват блоговете си, за да промотират и по този начин да забаламосват всички нас, останалите потребители.

Новата практика не ми добада и ви гарантирам, че в моя виртуален дневник ще четете съдържание, създадено от мен и отговарящо на моите виждания. Вие бъдете внимателни и когато четете нечии блог, внимавайте да не е поредният рекламен инструмент.

Google+ Comments