Находки в света на модата

Личен блог на Кремена Попова

Наскоро започнах да използвам в менюто си, а и в козметика си, кокосово масло. То има изключително много полезни свойства, за които преди не бях предполагала. Кокосовото масло съдържа антиоксидантни свойства, които помагат на тялото да абсорбира витамините и минералите, от които се нуждае, за да функционира правилно.

Постепенно започнах да готвя с него, тъй като редовната му употреба, в умерени количества, разбира се, спомага за подобряване на храносмилателното здраве, заздравяване на стомашните язви и укрепване на имунната система. Кокосовото масло служи и като заместител на мазнината и на животинското масло, което прави по-здравословна всяка храна, която приготвям.

В козметиката си го използвам като хидратант за кожата си. Нанасям го директно върху нея и изчаквам да попие. Съдържанието му на витамин Е, естествен антиоксидант, който помага на кожата да изглежда красива, е особено подходящ при суха кожа. Освен това помага в борбата с дерматита.

Кокосовото масло е и верен помощник при изтощена коса, която трябва да се подхрани. Тъй като е богат на протеини, помага за възстановяване на косата, за да бъде мека и сияйна. Можете да го използвате директно като балсам или да направите маска с други продукти.

Google+ Comments