Находки в света на модата

Личен блог на Кремена Попова

Да не се забравя – блогът ми е и за мъже, и за жени. Когато видите тема, която изглежда много дамска, то винаги си припомняйте, че информацията е толкова полезна и за силния пол. Днес ще ви запозная с някои храни, които правят кожата ни по-красива. А както знаете, именно кожата е най-големия орган в човешкото тяло.

Листните зеленчуци

Моят фаворит е спанакът, но може да се включи лапад, зеле и прочие. Причината да са полезни за кожата е фактът, че съдържат фитонутриенти. Той действат като антиоксидант и изчиства токсините. Заедно с това листните зеленчуци имат в себе си витамин А, помагащ за овлажняването на суха кожа. Витамин С също е там – за да помогне за полезното усвояване на слънчевите лъчи.

Сладък картоф

Този кореноплоден е наситен от бета-каротин, познат като антиоксидант, даващ на тялото витамин А. А както разбрахте от горния абзац, помага за по-гладка кожа и това позволява уплътняване на бръчките.

Растителни млека

Тези от вас, които имат мазна кожа и склонна към акне, знаят, че животинските млека стимулират производството на себум и порите се запушват. Но с продуктите от ядки е съвсем друго, защото те са богати на антиоксиданти, премахващи свободните радикали. Това означава, че консумацията на растителни млека спомага за намаляване появата на бръчки.

Аз бих изпробвала тази информация в комбинация, за да видя дали наистина действа ползотворно на кожата ми. Ако и вие ще я тествате, знаете – пишете в коментари.

Google+ Comments